Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 00:00

Today in Music History - 31 October

Today in Music History - 31 October

1961: Ο Ιρλανδός ντράμερ Larry Mullen Jr. (Lawrence Joseph Mullen, Jr.) γεννήθηκε στο Artane του Δουβλίνου της Ιρλανδίας. Το 1976 μετά από αγγελία που έβαλε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου Mount Temple Comprehensive School, "drummer seeks musicians to form band", δημιουργήθηκαν οι U2. Μαζί με το γκρουπ έχει κερδίσει εικοσιδύο βραβεία Grammy, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005 και έχει πουλήσει πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ.

Larry Mullen Jr

1963: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Johnny Marr (John Martin Maher) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στο alternative rock συγκρότημα The Smiths. Μετά από την διάλυση της μπάντας συμμετείχε σε συγκροτήματα όπως The Pretenders, The The, Electronic, The Cribs κ.α.
Johnny Marr

1964: Στο Νο.1 του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Supremes και το τραγούδι "Baby Love". Είναι μέρος του δεύτερου άλμπουμ τους "Where Did Our Love Go".

1970: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Led Zeppelin III". Κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου του 1970 από την Atlantic Records. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Immigrant Song", "Since I've Been Loving You", "Tangerine" κ.α.

1981: Στην πρώτη θέση του Billboard 200, για έβδομη εβδομάδα, βρίσκεται το δέκατο έκτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones με τίτλο "Tattoo You". Κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου του 1981 και γνώρισε εμπορική επιτυχία. Ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Start Me Up", "Waiting on a Friend", "Neighbours" κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά εννέα εβδομάδες.

1996: Ο Slash ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους Guns N 'Roses.
Slash Like today

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης