Μέχρι την διάλυση των Beatles, ο George Harrison είχε συσσωρεύσει εκατοντάδες τραγούδια, πολλά από τα οποία βρήκαν μια θέση στο σόλο άλμπουμ του με τίτλο, "All Things Must Pass". Το τραγούδι "My Sweet Lord" προοριζόταν αρχικά για τον Billy Preston.
Στις 22 Φεβρουαρίου του 1971, ο George Harrison ήταν στο No.1 του UK singles chart με το τραγούδι, "My Sweet Lord". Το τραγούδι από το άλμπουμ "All Things Must Pass" έμεινε στο No.1 για πέντε εβδομάδες και έκανε τον George Harrison να είναι ο πρώτος από τους Beatles σε σόλο καριέρα να βρίσκεται στην κορυφή του chart. Το κομμάτι επέστρεψε στην κορυφή των διαγραμμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου το 2002, μετά το θάνατό του.
Πολλοί κριτικοί θεωρούν ότι το τριπλό άλμπουμ του 1970, "All Things Must Pass", είναι η καλύτερη προσπάθεια σε σόλο καριέρα από μέλος των Beatles. Αλλά η επιτυχία του τραγουδιού βρισκόταν σε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη, η οποία το 1976 είδε τον George Harrison να θεωρείται ένοχο για την «υποσυνείδητη λογοκλοπή» του τραγουδιού του Ronnie Mack, "He’s So Fine" το οποίο ηχογραφήθηκε από τις The Chiffons. Τα κέρδη από το τραγούδι απονεμήθηκαν στην περιουσία του Ronnie Mack.
Τον Δεκέμβριο του 1969, ο George Harrison έπαιζε στην Κοπεγχάγη της Δανία, με τους Delaney and Bonnie and Friends. Ο Billy Preston ήταν μέρος αυτού του συγκροτήματος.
Μετά την επιστροφή του στο Λονδίνο, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Billy Preston πήγε στο στούντιο για να κάνει ένα άλμπουμ, με τον George Harrison στην παραγωγή. Το ημιτελές τραγούδι "My Sweet Lord", επεξεργάστηκε και ηχογραφήθηκε στην τελική μορφή του και συμπεριλήφθηκε στο δίσκο του Billy Preston "Encouraging Words" σημειώνοντας μικρή επιτυχία.
Ο George Harrison ηχογράφησε αργότερα τη δική του εκδοχή του τραγουδιού το 1970 κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ "All Things Must Pass". Παρά την πολιτική των μελών των Beatles να μην κυκλοφορούν τραγούδια τους σε singles, το "My Sweet Lord" κυκλοφόρησε σε δισκάκι 45 στροφών στις 23 Νοεμβρίου 1970 στις ΗΠΑ και στις 15 Ιανουαρίου 1971 στην Αγγλία. Γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία και έφθασε στο Νο.1 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά με προσωπικό δίσκο μέλους των Beatles.
Από τότε ξεκίνησε και η δικαστική περιπέτεια του τραγουδιού. Στις 10 Φεβρουαρίου 1971 το γυναικείο συγκρότημα των The Chiffons κατέθεσε αγωγή εις βάρος του George Harrison, υποστηρίζοντας ότι έκλεψε τις βασικές μελωδίες του δικού τους τραγουδιού "He's so Fine", που είχε κυκλοφορήσει το 1962. Ο George Harrison δήλωσε στο δικαστήριο ότι το τραγούδι "My Sweet Lord" σχεδιάστηκε όταν αποχώρησε από μια συνέντευξη Τύπου και άρχισε να "βάζει" μερικές χορδές κιθάρας, στις λέξεις "Hallelujah" και "Hare Krishna". Το δικαστήριο, παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα του George Harrison, δικαίωσε τις Chiffons. Απεφάνθη ότι ο George Harrison χωρίς πρόθεση κόπιαρε το τραγούδι τους. Στη συνέχεια άνοιξε ένας κύκλος χωρίς τελειωμό για τον καθορισμό της αποζημίωσης, με προσπάθειες συμβιβασμού και αντιπαραθέσεις στις δικαστικές αίθουσες. Αρχικά, το δικαστήριο είχε καθορίσει την αποζημίωση στα 2.133.316 δολάρια. Πάντως, αργότερα οι Chiffons ηχογράφησαν το "My Sweet Lord" και ο George Harrison εξαγόρασε τα δικαιώματα του τραγουδιού τους "He's so Fine".
Ο George Harrison σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Goldmine της 27ης Νοεμβρίου 1992, δήλωσε «ότι τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επίλυσης του ζητήματος ότι είχε ομοιότητα η μελωδία του "My Sweet Lord" θα γέμιζαν ένα βιβλίο».