Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 00:00

Killswitch Engage - Atonement

Killswitch Engage - Atonement

Όποιος πει ότι δεν τον τραβηξε πρωτα το εξώφυλλο του νεου δισκου των Killswitch Engage λεει ψεμματα. Ένα καταπληκτικο artwork που επελεξε η αμερικάνικη μπάντα με μια παραπομπή στην κλασσική εποχή στο metalcore των 90's. Ογδοο στην σειρα το "Atonement" σε μια εξαιρετική παραγωγή που πραγματικά «εξιλεώνει» το κοινό σε σχέση με τα τελευταία δύο πιο αδύναμα άλμπουμ. Ενώ η δισκογραφική παρουσία της μπάντας δεν λείπει και μας χαρίζει μουσική σε τακτικά χρονικά διαστήματα (ανά 2 με 3 χρόνια), η συγκεκριμένη δουλειά μας δίνει μια νοσταλγία και μια ψευδαίσθηση ότι μας έλειψε.

Με αρκετά τα μουσικά μπαχαρικά της εποχής του "End of Heartache", και τις επιρροές της δεκαετίας early 2000s, η συνταγή του νέου δίσκου είναι αρκετά πετυχημένη. 39 λεπτά με αρκετή ενέργεια και καθαρό ήχο. Riffs, μπάσο και drums σε τέλεια αρμονία που δίνουν ένα ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα.

Ο δίσκος δεν κουράζει, έχει λίγα περισσότερα μελωδίκα στοιχεία απ' όσα είχαμε συνηθίσει όπως και groove στοιχεία. Βέβαια στον χώρο στον οποίο κυμαίνονται όλα αυτά είναι επιθυμητά. Τα 2 κομμάτια προάγγελοι που κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες δεν είναι αντιπροσωπευτικά ως προς το περιεχόμενο του δίσκου αλλά σίγουρα ως προς την ποιότητα της παραγωγής. Η τοποθέτηση των κομματιών είναι ορθότατη και δίνει το περιθώριο για headbanging καθ' όλη την διάρκεια του άλμπουμ με μικρά διαλείμματα. Υπάρχουν σημεία στα οποία η μπάντα δοκιμάζει πράγματα που δεν την είχαμε συνηθίσει αλλά όπως προαναφέρθηκε ο χώρος του metalcore έχει ένα εύρος και ένα συνονθύλευμα μουσικών στοιχείων και καινοτομιών. Μέχρι το τελευταίο λεπτό η ένταση και η ενέργεια βρίσκονται στα ύψη. Ο δίσκος δεν μπορεί να αποζημιώσει τους φαν των Killswitch Engage αλλά σίγουρα δεν απογοητεύει καθώς ο βασικός χαρακτηριστικός ήχος τους βρίσκεται σε όλα τα κομμάτια.

Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή του Chuck Billy των Testament, ο οποίος ίσως μας προετοιμάζει ότι και η νέα δουλειά των Testament θα είναι το ίδιο δυναμική. Όλος ο δίσκος ακούγεται άνετα παραπάνω από 2 φορές και πάντα με μια έκπληξη στο αυτί του ακροατή μετά την κάθε ακρόαση.

Ημερομηνια κυκλοφοριας: 16-8-2019

Tracklist:

1. Unleashed
2. The Signal Fire (feat Howard Jones)
3. Us Against the World
4. The Crownless King (feat Chuck Billy)
5. I Am Broken Too
6. As Sure as the Sun Will Rise
7. Know Your Enemy
8. Take Control
9. Ravenous
10. I Can’t Be the Only One
11. Bite the Hand That Feeds
Διαρκεια: 39:01

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Sponsors

291819322 1443517626109967 3292450715682961870 n logo1

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης