Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 00:00

Απεβίωσε ο κιθαρίστας Spencer Davis

Η ψυχή του δημοφιλούς συγκροτήματος Spencer Davis Group

Μια σημαντική φυσιογνωμία της βρετανικής μουσικής σκηνής, ο κιθαρίστας Spencer Davis, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, από πνευμονία. Ο Ουαλός μουσικός ήταν η βασική δύναμη πίσω από το δημοφιλές συγκρότημα της δεκαετίας του '60 Spencer Davis Group που έκανε μεγάλες επιτυχίες με γνωστότερες τα κομμάτια "Keep On Running", "Somebody Help Me"και "Gimme Some Lovin"

Ξεκίνησε να παίζει φυσαρμόνικα στα έξι του μόλις χρόνια γεγονός που έδειχνε ξεκάθαρα την κλίση που είχε στην μουσική. Από τα 16 του που μετακόμισε στο Λονδίνο άρχισε να παίζει σε τοπικά κλαμπ όπου είχε την ευκαιρία να συν αναστραφεί με σημαντικούς μουσικούς.

Η επιτυχία, όμως, ήρθε το 1963 με την δημιουργία της μπάντας που έφερε το όνομά του και κατέκτησε, πολύ σύντομα, το βρετανικό κοινό αλλά και το ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό. Ο ίδιος έπαιζε κιθάρα στο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Stevie Winwood, o αδελφός του Muff και ο Peter York. Δεδομένου, ωστόσο, ότι Spencer Davis ήταν εξαιρετικά επικοινωνιακός αλλά και ο μοναδικός που έδινε συνεντεύξεις, κέρδισε τον τίτλο της ψυχής του γκρουπ.

Το τραγούδι τους "Keep on Running " κατέκτησε την κορυφή των βρετανικών τσαρτ το 1966. Οι Spencer Davis Group διαλύθηκαν το 1967 κι ενώ βρίσκονταν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους ύστερα από την απόφαση του StevieWinwood  να εγκαταλείψει το συγκρότημα. Η μπάντα συνέχισε για λίγο ακόμη τη μουσική δράση της πολύ σύντομα, όμως, ο Spencer Davis αποφάσισε να φύγει για την Αμερική και να ακολουθήσει σόλο μουσική διαδρομή.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν ιδιαίτερα καλά για εκείνον καθώς ένα δισκογραφικό συμβόλαιο που είχε αφήσει πίσω στη Βρετανία τον οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Επέστρεψε, στην τραγουδοποιία το 1984 για να επανασυνδεθεί, λίγα χρόνια αργότερα, με τους εναπομείναντες Spencer Davis Group με τους οποίους συνέχισε να περιoδεύει ανά τον κόσμο για αρκετά χρόνια.

 

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης