Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 00:00

Ο Santana μοιράζεται την άποψή του

«Η μουσική του Hendrix δεν θα ήταν ίδια χωρίς LSD»

 

Ο διάσημος κιθαρίστας Carlos Santana μοιράζεται την άποψή του για τους μουσικούς που παίρνουν ναρκωτικά

Σε συνέντευξη του,  έκανε μια αναδρομή στις μέρες του Woodstock και την επίδραση των ναρκωτικών στην δημιουργικότητα του, αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Σχετικά με το Woodstock, ο Santana απάντησε: «Ξέρω ότι ο Jimi Hendrixδημιούργησε τέτοια μουσική επειδή πήρε λίγο LSD. Αν δεν είχε πάρει, δεν θα ήταν το ίδιο. Μπορώ να σου πω ποιος έχει πάρει και ποιος όχι ακόμα. Όσοι το έχουν πάρει, όπως οι Beatles στο "Sgt. Pepper", ακούγονται πιο γαλαξιακοί. Οι υπόλοιποι ακούγονται σαν της γειτονιάς - η γειτονιά είναι πανέμορφη, αλλά δεν είναι ο γαλαξίας». 

«Είναι κάτι το διαφορετικό. Ο Miles (Davis), οι Doors. Δεν προσπαθώ να προωθήσω κανέναν, απλά λέω ότι υπάρχει μια μικρή τηλεόραση, και υπάρχει και αυτή με το πολυκάναλο ηχοσύστημα, με τις πολλές διαστάσεις. Καταλαβαίνεις» συνέχισε αναφέροντας και άλλους διάσημους καλλιτέχνες που πέρασαν από τη φάση των ναρκωτικών.

Σχετικά με τη δική του εμπειρία, δήλωσε: «Και ευχαριστώ το θεό. Κάποιοι που πήραν δεν επέστρεψαν ποτέ, κάτι συνέβη σε αυτούς. Για μένα, μου έδωσε περισσότερη διαύγεια. Για κάποιο λόγο μπορώ να χορέψω με την λογική και την τρέλα και να το κάνω να δουλέψει. Δεν επιτρέπω σε κάποιον που δεν το έχει δοκιμάσει να με κοροϊδέψει».

«Ό,τι ουσία και αν είναι - για παράδειγμα το αλκοόλ, ακόμα και ο Eric Clapton, έγραφε διαφορετική μουσική εκείνη την περίοδο, πιο περιπετειώδη. Το θέμα είναι ότι διαχωρίζει το μυαλό - γιατί το μυαλό είναι πολύ περιορισμένο. Επιτρέπει στο πνεύμα και την ψυχή και την καρδιά, τα τρια πιο σημαντικά μέρη του μουσικού» είπε ο Santana για τον τρόπο που λειτουργούν οι ναρκωτικές ουσίες στους μουσικούς.

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης