Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 00:00

Οι Rolling Stones παρουσιάζουν το "Scarlet"

Για πρώτη φορά το "Scarlet" μαζί με Jimmy Page

Στις 4 Σεπτεμβρίου, η Universal Music κυκλοφορεί deluxe έκδοση του "Goat’s Head Soup" και ως πρόγευση οι Rolling Stones προσφέρουν το "Scarlet". 

Πρόκειται για ένα τραγούδι που βγαίνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά στο οποίο παίζουν οι Rolling Stones, ο Jimmy Page των Led Zeppelin και ο Ric Grech, πρώην μπασίστας των Traffic/Blind Faith. 

To "Scarlet" ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1974, μήνες μετά την ολοκλήρωση των sessions για το "Goat’s Head Soup", αλλά οι Rolling Stones αποφάσισαν να το εντάξουν στην καινούργια έκδοση. Ο Keith Richards θυμάται: «…μπήκαμε στο τέλος μιας session των Zeppelin. Έφευγαν εκείνη τη στιγμή και εμείς ήμασταν προγραμματισμένοι αμέσως μετά και πιστεύω ότι ο Jimmy αποφάσισε να μείνει. Στην πραγματικότητα, δεν το ετοιμάζαμε για τραγούδι, βασικά ήταν για ένα ντέμο, ξέρεις, απλά για να έχουμε την αίσθησή του, αλλά βγήκε καλό, με τέτοια σύνθεση μουσικών, ξέρεις, καλύτερα να το χρησιμοποιήσουμε».

Σε ανακοίνωση, ο Mick Jagger είπε: «Θυμάμαι να το τζαμάρω αυτό για πρώτη φορά με τον Jimmy και τον Keith στο υπόγειο στούντιο του Ronnie. Ήταν σπουδαία session».

Ακούστε εδώ το "Scarlet"

 

 

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης