Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 00:00

Απολίθωμα βαπτίστηκε Drepanoistodus Iommii

O Iommi πέρασε στην αθανασία της επιστημονικής βιβλιογραφίας

 

Ερευνητική ομάδα Δανών και Σουηδών Παλαιοντολόγων ανακάλυψε ένα νέο είδος που ανήκει στα κωνόδοντα.

Το απολίθωμα, υπολογίζεται πως έχει ηλικία 469 εκατομμύρια χρόνια και βρέθηκε σε περιοχή της Ρωσίας, εκεί όπου πέτρες σχημάτιζαν στο παρελθόν ιζήματα του πυθμένα της θάλασσας κατά την Ορδοβίκια περίοδο.

Όπως ήταν λογικό, η ανακάλυψη μιας μέχρι πρότινος άγνωστης μορφής ζωής όφειλε να ονομασθεί, με την ομάδα των επιστημόνων να επιλέξει να τιμήσει για ακόμη μια φορά την αγάπη της για το heavy metal.

Έτσι, το απολίθωμα βαπτίστηκε Drepanoistodus Iommii, με το όνομά του να είναι παρμένο, όπως γίνεται αντιληπτό από τον θρυλικό επικεφαλής των Black Sabbath.

Σχολιάζοντας την επιλογή της ονομασίας, ο Mats E. Eriksson ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω παρελθόν με τον συνδυασμό της παλαιοντολογίας με το heavy metal, που φαίνεται από ονομασίες απολιθωμάτων εμπνευσμένες από τους Lemmy, King Diamond, Alex Webster, καθώς και από την περιοδεύουσα έκθεση "Rock Fossils".

Ο Tony Iommi είναι ψηλά στην λίστα των ανθρώπων που ήθελα να τιμήσω κατά αυτόν τον τρόπο. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, και οι δύο συνεργάτες μου καλωσόρισαν ένθερμα την πρότασή μου. Συνεπώς, ο Iommi πλέον πέρασε στην αθανασία της επιστημονικής βιβλιογραφίας».

Listen Live

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Sponsors

291819322 1443517626109967 3292450715682961870 n logo1

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης