Εξαιτίας της χαμηλής του αυτοπεποίθησης ο Robbie Williams απέρριψε την πρόταση του να γίνει ο τραγουδιστής των Queen. Πριν από μερικά χρόνια, όπως αποκάλυψε ο Βρετανός ποπ σταρ, είχε συνεργαστεί με τον Bryan May και τον Roger Taylor για την επανεγγραφή του τραγουδιού "We Are The Champions", το 2001, για την ταινία "A Knight’s Tale". Μετά από αυτή τη συνεργασία τα δύο μέλη του συγκροτήματος ζήτησαν από τον Robbie Williams να γίνει αυτός ο διάδοχος του Freddie Mercury.
Μιλώντας στο SiriusXM ο Robbie Williams είπε: «Αν και είμαι πολύ σίγουρος μπροστά στο μικρόφωνο, έχω πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και σκέφτηκα να τους προστατέψω από το θράσος μου, ακόμη και του να βγω στη σκηνή και να είμαι το ίδιο καλός με τον Freddie Mercury. Είναι, για μένα, σαν άγγελος. Είναι θεός. Ήταν απλά πάρα πολύ τρομακτικό».
Μετά την άρνηση του Robbie Williams, οι Queen συνεργάστηκαν με τον Paul Rogers, από το 2004 μέχρι και το 2009, ενώ από το 2011 τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο Adam Lambert.
Για τον Adam Lambert οRobbie Williams είπε: «Αν δεν ήταν τόσο αξιαγάπητος, που είναι, τότε θα ήμουν απλώς τρομοκρατημένος από το μεγάλο του ταλέντο. Η φωνή του είναι απίστευτη. Και είναι ένας απίστευτος καλλιτέχνης και ένας υπέροχος άνθρωπος».